Installera Slimline bakgrund i akvarium

I den här artikeln installerar vi Slimline Amazonas, men metoden är densamma för alla Slimline. Materialet i Slimline är starkt men ändå lättbearbetat.

Allt du behöver är
  • Akvariesilikon
  • Tuschpenna
  • Kniv
  • Eventuellt en såg.

1. Välj din kombination

Kombinera de sektioner du behöver till ditt akvarium. Du kan sätta de olika sektionerna i vilken ordning som helst. Alla kombinationer är möjliga, eftersom alla sektioner har överlappande ändar som döljer skarvarna.


 2. Limma fast den första sektionen

Prova hela kombinationen i akvariet. Börja med sektionen där överlappen möter akvariets sidoruta. Eftersom överlappen är  profilerad, skär eller sågar du av en liten bit så den blir rak mot sidorutan.


Kläm på några strängar akvariesilikon, och tryck fast sektionen. Se till att bakgrundens överkant hamnar en liten bit över den tänkta vattennivån. Bakgrunden når inte ända ner till bottenglaset på akvariet, men vi skall ju ha grus på botten, så det spelar igen som helst roll.


3. Fortsätt med nästa sektion

Limma nästa sektion på samma sätt som den första. Här kan du också applicera en tunn silikosträng på den överlappande biten.

Tryck fast den andra sektionen ordentligt mot glaset och mot den första sektionen.4. Mät och kapa den sista sektionen

Mät och markera längden på den sista sektionen, och kapa den från baksidan. Antingen kan du såga − håll då sågen så horisontellt som möjligt, så att den hårda ytan inte flisar sig − eller skär med en vass “brytkniv”, flera gånger i samma spår.

Limma den sista sektionen.

5. Klart!

Låt silikonet härda i 12 − 24 timmar. Sedan kan du sätta igång akvariet. Mycket nöje med din nya Back to Nature Slimline!